Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Prestatie van het L.S.W.-team.

Vlag Nederland In Pinksterweekend 2009 heeft de L.S.W. plaats gevonden. Zoals u weet hebben wij een team naar de L.S.W. mogen sturen, omdat zij tweede waren bij de R.S.W. Het team bestond uit Marit, Nikki, Kristel, Wladek en Robin.
Ze waren groepnr. 20, naam: Arabische Eenden, subkamp: Azar Kasbah.
Ook op de L.S.W. hebben zij goed gepresteerd. Ze zijn op plaats 40 geëindigd (van de 104). Dit is voor Impeesa een record!!!
Op de site van de L.S.W. kunt u e.e.a. teruglezen, foto's bekijken en ook de filmpjes zien, waarop zij diverse malen te zien zijn.
Website van de L.S.W.: www.scoutingwedstrijden.nl

R.S.W. 2009

Vol trots kunnen wij melden dat onze Scouts zeer goed gepresteerd hebben bij de R.S.W. (Regionale Scouting Wedstrijden). Team 2 (Ananda, Aylin, Angelique Glenn en Robin) van de Impeesa Scouts zijn 13e geworden. Team 1 (Nikki, Marit, Wladek en Kristel) van de Impeesa Scouts zijn 2e geworden en mogen door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden! Wij wensen ze veel SUCCES!
Op de site www.doeteam.nl kun je de laatste informatie zien over de R.S.W., zoals de kampkranten en foto's. Helaas staan de laatste foto's er nog niet op, maar dat zal spoedig komen.
Voor informatie over de L.S.W. kunt u terecht bij: www.scoutingwedstrijden.nl.

opkomst 13-3-2009

Lieve scouts
omdat we een ontzettend leuke opdracht voor de rsw hebben zijn we vandaag gaan pionieren. de opdracht is om een vliegend tapijt te maken. hier moet natuurlijk goed over nagedacht worden omdat het tapijt niet ondersteund mag worden met palen. we hadden 2 pionierobjecten verzonnen om te kijken welk idee het beste was. helaas is het idee van nikkie niet zoals gedacht. en zo blijkt maar weer dat de leiding het beste idee had. na al deze pret moest dit ook weer worden opgeruimd. hierna heben we nog wat gedronken. en bleek het al weer tijd te zijn. dit was een gezellige opkomst en met ons idee worden we 1e op de rsw dat kan niet anders. we gaan voor plaats 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12,15,20
maakt niet heel veel uit als we maar lol hebben en dat hebben we toch??
groetjes jullie leiding
claudia

opkomst 6-3-2009

we waren op de brabanderhoven.en gingen jantje beton lopen. we hebben veel geld opgehaald denk ik. maar eenmaal bij een huis gooide ze een glas water op me. later om 10 voor 9 gingen we terug en sloten we af. het was zoals gewoonlijk GAAF.
marit

opkomst 13-2-2009

toen we moesten opstellen gingen het niet zo goed. we moesten stil zijn maar ze deden de hele tijd shhhh. toen waren we stil en we gingen openen. toen gingen we brokolie kip en aardapelen eten. maar eerst moesten we gaan koken en ik ging met naomi sybe elin en nog iemand waarvan ik de naam niet meer weert ja en dat het zo'n beetje en toen zijn we naar huis gegaan. 
quince

opkomst 8-2-2009

we waren begonen met openen. ik was te laat. daarna gingen we papiermacheije de balonen hingen het was heel irritant maar het ging papiertje voor papiertje. ons groepje maakte een varken haai en de leiding wou het nier zeggen daarna gingen we opruimen ik dee een doekje over de tafel daarna gingen we naar huis
glenn

opkomst 9-1-2009

dit keer was claudia jatid en ze is 23 geworden. en als eerst hebben we taart gemaakt daarna droken we limonaden. onder tussen aten we onze taarten maar taart eten begon telkens meer op een voedselgevecht te lijken. claudia spoot slagroom naar alle kanten van de zaal en strooide poeder suiker in het rond. mijn haar was daarna helemaal wit. daarna gingen we nog koekhappen en naar snoep zoeken onder water. we gingen afsluiten en dat was het dan
naomi

we gingen hele leuke digen doen met balonnen. eerst gingen we een estafette doen daarna deden we folliebal op de grond met een ballon. gelukkig mochten we zelf groepjes maken. toen mocht iedereen een ballon kiezen en gingen we elkaars ballon kapot trappen. dat was erg leuk we kregen na de opkomst een lekkere traktatie.
aylin

scoutsweekend

het thema was omgekeerd binnenste buiten. we deden omgekeerd wie ben ik daar was ik gordon. toen gingen we een kompastocht doen. ik hoorde bij quins en joni. daarna een hele tijd daarna gingen we ontbijten. we hebben 2 films gekekekn mr bean's holiday en garfield. toen gingen we slapen. volgende dag we aten patat. gingen fluitenkoorden afmaken. daarna gingen we afsluiten
marit.

we gingen met zijn alle zand zoeken. de hele tafel lag vol zand. toen gingen we met lucifers heel groot scouts schrijven. nikki kristel en ik begonnen aan de grote hoofdletter s. we kregen thee en een lekker plakje cake. toen de letters af waren staken we het aan. het was een gaaf effect. het lokaal zat helemaal onder de damp quins moest trakteren dat waren pepernoten en toen was het afgelopen.
marit

opkomst 12-11-2008

we begonnen met een spel. hjet spel was 'britse buldog' we gingen het spelen en je kwam er niet schoon bij blijven. toen het spel erop zat gingen we e.h.b.o doen en nieuwe touwen leren knopen. en dat hebben we dan zo gedaan en toen gingen we limonade drinken. we kregen op het eind onze zelf gemaakte maskers mee en toen was de opkomst afgelopen en gingen we naar huis.
marcel

opkomst 31-10-2008

we begonnen natuurlijk weer met een spelletje dit keer was het voetballen. de groep werd in twee gedild. na een tijd stond het 5-1 voor het groepje van kristel en nikki. en toen hadden we nog 5 min gespeeld stond het 5-2 voor het groepje van nikki en kristel. en toen we klaar waren met voetbalen was het 6-3 voor het groepje van nikki en kristel. en daarna deden we leeft gazenbord. de groep werd in 4 groepjes gedeeld. ik zat bij naomi glenn en joni. iedereen word het leuk. daarna gingen we afsluiten en de logboek aan iemand gegeven en toen was het afgelopen
kristel

opkomst 10-10-2008

we begonnen natuurlijk weer met een spelletje. deze keer deden we "busje kruit"op verzoek van quins. toen we twee potjes hadden gedaan, gingen we onze gipsmaskers verven. iedereen maakte er iets moois van. degenen die er de vorige keer niet waren kregen een houtenplankje om te versieren. toen we op de helft waren werden we onverwacht gestoord door de estaleiding. de esta's hadden een soort dominobaan gemaakt, alleen niet van dominostenen maar van lucifers. wij gingen kijken toen hij werd aangestoken. het was best leuk om te zien en toen we terug gingen maakte iedereen zijn masker af en dronk zijn thee op. naturlijk moest er een hoop worden opgeruimd. toen dat eindelijk klaar was gingen we afsluiten en was de opkomst afgelopen
nikki

opkomst 3-10-2008

we gingen als eerste paaltjes voetbal doen dat was best leuk. toen hebben we met gips maskers gemaakt. daarbij hebben we thee gedronken

overvliegen 2008

Het was vandaag weer zover het overliegen. Voor de mensen die dit lezen die niet weten wat dit is.

Bij het overvliegen gaan de kinderen die te oud worden voor hun speltak over naar een andere groep. Nou kan dat natuurlijk gewoon "ok ik ben te oud voor deze groep volgende week ga ik naar de andere speltak" maar wij van impeesa vinden het natuurlijk veel leuker als dat spectaculer kan.

De leiding bouwt dus elk jaar een parcour. die aan een paar eisen moet voldoen. Het moet zo nat mogelijk en zo vies mogelijk. Dus ook vandaag was er weer een hele baan. als eerste een zeephelling je gleed van een bank naar beneden zo in een lekker waterbak. daarna was er een hindernisbaan. Een grote waterbak met daar over heen een balk die ingesmeerd is met groene zeep. op zich dat is niet moeilijk vandaar dat er ook een balk boven hing waar vuilniszakken gevuld met gras, als boks ballen dienst deden. zodat het toch een stuk moeilijk was om naar de overkant te komen. Nog een flesje ketchup over de kids heen en op naar het volgende. een kabelbaan het eindpunt daarvan de sloot. daarna terug over de touwbrug. en dan een wel verdiende warme douche. U raad het al onze kinderen waren vies modder, ketchup, gras en vooral heel erg nat en koud. daarna nog even kennis gemaakt met onze nieuwe scouts. En afscheid genomen van Pauline en yvette. meiden veel plezier bij de explo!!. en de nieuwe scouts welkom bij de scouts!!

namens de leiding
claudia

weekend 23 en 24 februari

Zo het zit er weer op ons super gaaf, helemaal te gek en daarom ook super lauw weekend.
We begonnen zaterdag om 12 uur op het groepshuis. Nadat iedereen er was ook  was het iets te laat voor sommige . Gingen we met zijn alle op weg naar het stadshart waar ons weekend zou beginnen. Daar aangekomen stonden daar eskita en esster al op ons te wachten voor ons spel het was een speurtocht waarbij ze vragen moesten beantwoorden en piraat hikkebeen, joe dalton en de man met het scream masker moesten vinden.Eerst de kids nog kaartjes gegeven waar hun personage voor het weekend op stond met hun beroep en hobby. Halverwege kwamen de kids inplaats van een heleboel vragen met flesjes drinken aan die werden gratis uitgedeeld. Het is natuurlijk ook veel leuker om er daar zoveel mogelijk van te bemachtigen. Ok uiteindelijk weer verder met het spel. na een uurtje alle kids weer verzameld. Ieder groepje had ongeveer 10 vragen beantwoord en bijna alle figuren gevonden. Alleen niemand had piraat hikkebeen gevonden. Jammer eskita maar bedankt voor je hulp. Daarna zijn we naar het zwembad gegaan. Daar hebben we 2 uurtjes gezwommen. Wat is dat water toch koud he hadden we vroeger toch niet zoveel last van komt omdat we ouder worden . Daarna weer met zijn alle terug naar het groepshuis. Daar aangekomen zijn we naar boven gegaan omdat de andere groepen nog bezig waren met hun opkomst. Daar nog ff na zitten kletsen over het spel. iedereen moest zijn personage oplezen.
Om half 6 mochten we in het lokaal en zijn we begonnen met koken spagetti met komkommer. 
Toen dit overheerlijke maaltje in het maagje zat. moest natuurlijk alles worden opgeruimd en moest er afgewassen worden. na dit alles alle slaapspullen klaar gelegt. daarna allemaal een boek uitzoeken in de bibliotheek daar aangekomen zagen we dat er iemand vermoord was. de plaats was nu bekend waar de mord gepleegt zou worden nu is er nog de vraag wat is het moordwapen?? dus hebben we een spel buiten gedaan. er moesten kaartjes gesmokkeld worden van de ene post naar de andere post. maar ja daar waren de tikkers om het lastiger te maken. maar het is jullie gelukt jullie zijn er achter te komen waar jullie het moordwapen moesten zoeken. nadat jullie de looie pijp hadden gevonden. zijn we een fim gaan kijken. nadat die film was afgelopen nog een kleine film opgezet voor de gene die nog niet moe waren. daarna lekker slapen. na een nachtje slapen.
slaap spullen opgeruimd en de tafel gedekt om te kunnen eten. ondertussen was glenn zo ziek geworden en moest hij helaas naar huis. nu hadden we nog 1 vraag op te lossen wie heeft de moord gepleegd. daarom nog een spel levend cluedo gedaan. uiteindelijk zijn we er achter gekomen wie de moord gepleegt had. toen was het tijd om lekker te gaan eten nadat alles weer was opgeruimt. ondertussen is het tijd om te gaan installeren nadat jullie allemaal geinstalleerd zijn. moeten we helaas afscheid nemen van marlies dit was haar laatste opkomst. en zo is het weekend al weer voorbij. de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. het was zeker een geslaagd weekend

opkomst 16 maart 2007

Leuke opkomst
we gingen levend ganzenbord doen. de kaartjes waren goed verstopt. ook was er een nieuw jongentje. we moesten dit stukje schrijven voor op de site. bij elk nummer waar je was moest je het nummer zoeken. op dat kaartje stond een opdracht of weet vraag. als je de weet vraag nie wis moes je ut opzoekuh op internet. dit was van nr 6
groetjes Danielle, Erwin en Niels

eerst opkomst met de nieuwe scouts

Zo de eerste opkomst met de nieuwe scouts erbij zit er weer op. Het was super.
We begonnen zoals altijd met openen met jawel 10 scouts. 6 meiden en 4 jongens. Dat is weer ff wennen wat kunnen die meiden kakkelen zeg. Zeker omdat we eerst maar 2 meiden hadden en de rest jongens. Voor het eerst dat meiden in de meerderheid zijn maar wat een leuk clubje zo bij elkaar. Daarna hebben we even een rondje voorstellen gedaan. Daarna zijn we naar het park gegaan voor een mega cool spel een smokkel spel waarbij je zo snel mogelijk je kaartje naar de overkant moest brengen maar wel goed moest opletten zodat emile of nikky je  niet tikte want dan kon je weer overnieuw beginnen. Als je het veilig gehaald had naar de overkant was gekomen moest je dobbelen voor punten of voor punten voor de tegenstander. Lachen was dat zeg die strategische plannen die er gemaakt werden om met zoveel naar de overkant te komen. na dit een 3 kwartier gespeeld te hebben zijn we weer terug naar het groepshuis gegaan waar we afscheid moesten nemen van niels want die had nog een verjaardagsfeest. Zo ff lekker uitrusten lekkere limonade erbij en een twix of kitkat. En wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Want er was alleen nog maar tijd over voor een kort spelletje dweilhockey dit keer. wat waren jullie snel en fanatiek zeg. En toen helaas zat de tijd er al weer op. De ouders stonden te trappelen om ze weer mee naar huis tenemen. Wij vonden het als leiding een zeer geslaagde opkomst erg gezellig. 
groetjes de leiding (claudia)

eindejaarsopkomst zwemmen

Afgelopen zaterdag was het weer zover we zijn met de hele groep gaan zwemmen in het aquapark. dit was echt lauw. We waren met zijn 5en Lex, Erwin, Emiel, Frank en Pauline. En natuurlijk de vet coole leiding Sander, Pieter en Claudia. Om 1 uur begon het allemaal na een plekje te hebben gezocht in het zwembad en een tijd van verzamelen te hebben afgesproken zijn we lekker gaan zwemmen. Het water was lekker verfrissend met dit ontzettend warme weer. Na 3 en half uur water pret was het helaas weer tijd om te verzamelen. Na ons allemaal te hebben aangekleed. zijn we naar de uitgang gegaan. Waar we afscheid hebben genomen van Frank want helaas hij gaat ons verlaten. Net als Fadi en Linton helaas jullie waren super gasten. Het was een top dag. 

groetjes de leiding (claudia) 

rsw 5de plaats behaald

rsw 5de plaats

Afgelopen weekend is de rsw weer geweest en ook wij als scouts hebben weer meegedaan.
We verzamelde dit jaar op een scouting terrein in s' gravenzande. Toen we geopend hadden moesten allen kinderen in hun groepjes een tocht gaan lopen waar verschillende tochttechnieken in zaten zoals de kaarhoekmeter ,strippenkaart, smileys, bolletje peiltjeen het oliaat enz.
na de tocht die klaar was om half 8 s'avonds werd er  per groepje pannenkoeken gegeeten er waren er 4 per persoon dat was een beetje veel toch jongens of viel het mee.
Daarna was er een spel waar je zoveel mogelijk punten bij moesten halen wie er gewonnen heeft weet ik eigenlijk niet maar dat geeft niet jullie deden gelukkig met zijn alle goed mee. Daarna nog even keten en dan toch echt slapen hebben jullie een beetje geslapen?? de volgende dag moest er een ontbijtje gemaakt worden dat werd champagne ontbijt met een croissantje eitje druifjes en natuurlijk champagne. dit veel in goede smaak bij jullie subkamp leiding. daarna de spullen op ruimen en dat ging vrij vlot jullie werkte goed samen daarom hebben jullie ook een 8 voor samenwerken echt super. daarna  stratego dit werd per subkamp gespeelt. daarna nog een kort spelletje bridge buldog en toen de prijs uitreiking. want waren jullie zenuwachtig hoe goed zullen jullie het er afgebracht hebben?? dat is de vraag maar jullie wisten dat het niet uitmaakte op welke plaats jullie eindigde als jullie het maar naar jullie zin hebben gehad en dat hadden jullie gelukkig. maar jullie werden 5de echt in 1 word super echt lauwe shit!! nou jongens wij zijn trots op jullie en dat terwijl jullie bijna allemaal voor het eerst mee gingen op de rsw. super jongens
groetjes jullie leiding (claudia)

instalatie opkomst 10-03-2006

Eindelijk was het zover onze nieuwe scouts werden geinstaleerd. Zenuwwachtig dat ze waren!!!
Na het open zijn we meteen begonnen omdat we een vol programma hadden.
Lex, Pauliene, Florian en emile werden geinstalleerd. Na ze allemaal gefeliciteerd te hebben zijn we aan het programma begonnen want de ouders mochten een keertje meedoen met de opkomst erg gezellig. Eerst maar even een bakkie koffie drinken met een plakje cake er bij en daarna moesten de ouders er toch echt aan geloven.
Eerst hebben we met zijn alle het wel bekende emmer spel gedaan met een emmer in het midden met een bezem er op en door middel van trekken en duwen zorgen dat iemand de bezem van de emmer afloopt. Hierna begonnen we aan ons grote spel we deden een Stratego handelsspel.
We hadden 3 groepen en in het begin kreeg iedereen groep bepaalde handelswaar en doormiddel van handelen met elkaar moesten ze een bepaald aantal handelswaar hebben om een sterke stad te krijgen maar ze moesten ook uitkijken want je kon ook getikt worden en was je zwakker dan de ander dan moest je je handelswaar inleveren wat je op zak had. Een erg leuk spel en ze waren allemaal lekker enthosiast. Natuurlijk kon er maar 1 groepje winnen en dat was het groepje Dat bij claudia starte. Daarna nog een afsluitend spellendje gedaan tussen de scouts en de ouders. Wij stoer scouts hebben de ouder laten winnen om te zorgen dat ze vaker langs zouden komen
Al met al was het een hele leuke opkomst!!
groetjes De leiding (claudia) 

het smurfenweekend

we begonnen ons weekend op het groepshuis waar we verzameld hebben en de aanhanger hebben ingeruimt toen dit alles gebeurt was en iedereen er was zijn vertrokken naar het kampterein bij de rottemeren. Daar aangekomen hebben we eerst de aanhanger uitgeladen en de tenten opgezet ze stonden prachtig met een beetje hulp van de leiding. Daarna zijn we met onze smurfen gaan zwemmen in het aquapark na een paar uur daar te hebben rond gezwommen zijn we weer op weg gegaan naar het kampterrein. Daar aangekomen  hebben we onze natte spullen opgehangen en zijn we begonnen met het voorbereiden van de bbq. We hadden allemaal verschillende dingen en natuurlijk speciaal voor joep heel veel frikandellen  . Na het eten hebben we afgewassen en toen alles opgeruimd was werd het tijd voor het avondspel dit hebben de oudere scouts voorbereid. Het was levend stratego in smurfen thema. Dit was een erg leuk spelletje alleen begon het jammer genoeg te regenen dus zijn we er wat eerder mee gestopt. daarna hebben we nog lekker marsmellows boven het kampvuur gemaakt en zijn we daarna na nog een klein spelletje gaan doen en toen zijn we lekker gaan slapen. De volgende dag hebben we eerst lekker gegeten en daarna hebben we een moordenaarsspelletje gedaan toen hebben we daarna onze spullen opgeruimt en zijn we weer naar het groepshuis gegaan waar we de nieuwe kinderen hebben geinstalleerd en toen was onze ontzettend toffe smurfen weekend afgelopen 
het scouts team

Rsw

De RSW was erg leuk. Toen we er waren gingen we de tent opzetten. We begonnen.met een tocht, maar toen we het terrein afliepen kregen we vitamine C te eten (vies). We kregen ook nog regen tijdens de tocht. Maar toen we terug kwamen kregen we lekker hamburgers. Na de hamburgers moesten we de laatste dingen doen zoals de keukentent op zetten enz. Daarna gingen we koken. We kregen rijst met vissticks te eten en als toetje vla met banaan erin. Daarna kon je nog even wat voor jezelf doen en toen begon het avondspel levend Mastermind. Je moest een code van een aantal landen te pakken krijgen. Toen dat spel afgelopen was gingen we liedjes zingen. Toen gingen we naar het kampvuur of slapen (als je dat wou). Toen moesten we (in de tent) gaan slapen en toen we wakker werden gingen we onze tassen alvast inpakken daarvoor kregen wij extra punten.Toen moesten we alleen
moesten nog de laatste spullen opruimen en de tenten afbreken. Toen kregen we de prijsuitreiking en wij waren 7de En toen gingen we terug.
Groetjes, Erwin

RSW

heey allemaal,
De rsw is weer geweest en was onwijs gaaf. De scouts hebben echt hun best gedaan om te winnen de tocht ging door de regen dus ze kwamen verzopen aan maar ik heb ze niet horen klagen. na drogen kleren te hebben aangetrokken. moest de keuken tent nog worden opgezet omdat de stokken niet compleet waren hebben we op een primatieve manier toch gezorgt dat het keukenzeil overeind kwam te staan.    Toen moest er gekookt worden vandaag aten onze matrozen nasi met vissticks en appelmoes. Het klaar maken daarvan ging goed en het zag er smakelijk uit of het ook zo was weet ik niet want ik heb het niet geproefd .  Daarna kwam het avond spel mastermind hoe jullie dat gedaan hebben weet ik eigenlijk niet maar wat ik wel weet is dat jullie dit in team verband deden en daar gaat het natuurlijk om bij scouting. Toen het avond spel afgelopen was hebben we nog gezellig met 2 subkampen bij het kampvuur gezeten om half 12 moesten jullie naar bed. Geslapen hebben jullie niet veel, ook was nikkie samen met linda en rian meer bij ralf joep en jelle te vinden dan in haar eigen tent erg gezellig maar toch niet helemaal de bedoeling. Na een korte nacht kwam dan toch het ontbijt en moesten de tenten worden afgebroken lekker in de regen. Toen moesten we alles in de aanhang wagen en het busje zien te krijgen dit bleek lastiger dan gedacht. Toen nog in de regen een aantal spelletjes gedaan en de  prijsuitreiking. We waren de een na beste van impeesa jullie waren 7de. Toen we op het groepshuis kwamen hebben we de spullen opgeruimt en zijn jullie allemaal weer naar huis vertrokken naar jullie warme bedje. Ik wou nog even zeggen dat ik heel trots op jullie ben en dat jullie het goed hebben gedaan
groetjes claudia

Het Ketchupweekend

Eerst gingen we allemaal verzamelen en toe moesten we opstellen per speltak. De verkenners gingen rechts staan en de gidsen aan de linkerkant en de scouts in het midden. Daarna gingen de wet opzeggen van de verkenners, gidsen en scouts moesten er 1 van de groep de wet opzeggen. Stefan werd gebelt door een boer. We moesten naar de boerderij om een boer en boerin te helpen. Toen gingen we allemaal onze fietsen pakken en moesten we in een rij achter elkaar gaan staan. Pieter en nog iemand gingen voorop. We gingen over de mandela brug daar werden we geholpen door pieter en claudia. Op de boerderij moesten we onze fietsen weg zetten. Door pieter werden we in groepen verdeeld. De derde groep kreeg als eerste een rondleiding op de boerderij. En de andere 2 groepen gingen met claudia mee naar marlies. ( die zat verderop in het park) We gingen allemaal spreekworden bij elkaar zoeken. Toen alle groepen een rondleiding hadden gehad gingen we weer terug fietsen naar het groepshuis. Toen we op het groepshuis aan waren gekomen stonden alle tassen al in de auto.
We gingen naar een groepshuis in de Lier. We werden weer verdeeld en toen gingen we koken je had macaroni of nasi. Toen we alles hadden opgeruimd moesten we onze bedden gaan klaar leggen. Toen we daarmee klaar waren moesten we in een rij gaan staan van groot naar klein en werden we in groepen verdeeld waar we de toch mee moesten lopen. We gingen 1 voor 1 weg alleen jammer genoeg klopte de tocht niet.  Toen we de tocht uit hadden gelopen door hulp van de leiding moesten we allemaal in ons bed gaan liggen en mochten we de film pirates of the carribean kijken. Toen die afgelopen was zijn we gaan slapen. Pieter zetten sóchtens heel hard muziek aan en toen gingen we alles opruimen. Toen alles opgeruimt was dingen we ontbijten. Toen hebben we nog een spelletje gedaan en hebben we pizza's gebakken in zelf gemaakte ovens. uiteindelijk kwam er toch weer een eind aan dit leuke weekend en moesten we naar huis. Het was heel gezellig groetjes melissa

4-2-2005

Hoi ik ben fadi en deze keer mocht ik een stukje in het logboek schrijven.   
Er waren deze opkomst niet zoveel kinderen naar de opkomst gekomen 6 om precies te zijn. Dus we hadden deze keer een kleine groep. Omdat we geinstaleert moeten worden moeten we in ons boekje de instalatie eisen aftekenen. Dus hebben we vandaag de wet geoefend en hebben we geleerd hoe je een vlag moet hijsen. We hebben ook spelletjes gespeeld zo als bezem hockey en poortjes voetbal. het was een gezellige opkomst
groetjes Fadi

Pieter is terug uit suriname

hey allemaal,
De eerste opkomst van de scouts in januari was erg leuk!!!
Pieter was terug uit suriname, dus deden we leuk surinaams spelletje.
Pieter zei: "op de wal", en als hij dat zei moest je achter de bank gaan staan.
en als hij zei: "in de sloot" dan moest je tussen de banken gaan staan.
We deden ook "wie ben ik"er zaten allemaal namen bij.
Bij het ene team waren de namen, Pietje bell en inbreker ( dat was mijn groepje) Bij het andere team waren de namen, esta en sponsbob.
Ik vond het een hele gezellige opkomst!!

Groetjes Erwin