Geschiedenis

Scouting Impeesa Zoetermeer is een eigentijdse scoutinggroep waar een hoop plezier valt te beleven voor iedereen.

Impeesa Zoetermeer is opgericht in 1962 en heeft een rijke geschiedenis en ervaring.

Sinds 2005 hebben we een nieuw groepshuis, speciaal voor ons gebouwd aan de Achterweg, naast de modeltuinen. Zoals elke nieuwbouw heeft ook deze de nodige inzet van de groep gevergd, maar het resultaat is een duidelijke beloning!
Het twee verdiepingen tellend houten gebouw is werkelijk waar een lust voor het oog, temeer door de locatie!

Impeesa Zoetermeer kent op het moment 10 actieve speltakken. Verderop op de site vind je hier meer over. Al deze speltakken draaien in het groepshuis. Het zal je dus niet verbazen, dat we niet allemaal tegelijk opkomst kunnen houden. Daarom draaien er op zaterdag 5, en verspreid over de werkdagen ook 5 speltakken. Als je straks toch bij de speltakken kijkt, let dan ook eens op hun opkomsttijden: misschien heb je wel een keer tijd om eens te komen kijken!

Niet alleen voor hun eigen leden, maar ook binnen de regio is Impeesa erg actief. Binnen onze groep zitten speltaktrainers (die trainen leiding volgens de regelgeving van Scouting Nederland), hebben we leden in het regionale DOE-team zitten (een regionaal organisatieteam), houden wij het befaamde Delfland NightLife-feest, zijn we elk jaar met de jeugdleden vertegenwoordigd op bijvoorbeeld de Regionale Scouting Wedstrijden, en ga zo maar door.

Zoals je merkt is Impeesa Zoetermeer een actieve, zeer enthousiaste scoutinggroep. Iets voor jou?

Het Logo

Scoutinggroep Impeesa Zoetermeer is opgericht in 1963. Bij de oprichting is gekozen voor een lichtblauwe das die op dat moment verkrijgbaar was via de Scoutshop. In eerste instantie zat hier geen embleem op.

Omstreeks 1970 heeft de Scoutshop de lichtblauwe das uit het assortiment gehaald, hierdoor moest er een andere kleur voor de groepsdas gekozen worden. De keuze is toendertijd gevallen op de koningsblauwe das die we nu nog gebruiken. Helaas zijn er omstreeks die tijd meer kleuren uit het assortiment gehaald, waardoor een enkele das niet direct onderscheidend was. Op dat moment is besloten om de das onderscheidend te maken door het toevoegen van een embleem.

Het embleem is begin 1970 ontworpen; het zijn, vanaf bovenaf gezien, drie mannetjes die elkanders hand vasthouden. Het cirkeltje is daarbij als het ware het hoofd en de gele driehoekjes die uit het grote blauwe stuk zijn gesneden de voeten. De drie mannetjes stonden voor de drie speltakken binnen Impeesa; de welpen, verkenners en voortrekkers. Tevens stond drie ook voor de wijk driemanspolder waar Impeesa gevestigd was.
De kleuren blauw en geel zijn afgeleid van het logo van Zoetermeer. Deze zijn echter niet exact overgenomen maar hiervoor zijn standaardkleuren gekozen om de kosten te drukken.

In de afgelopen jaren zijn er, mede door de opkomst van het internet, verschillende varianten van het logo ontstaan. Deze verschillen zaten voornamelijk in het kleurgebruik. Om deze reden is er begin 2008 een poging gedaan om de originele kleuren te herlijden en deze in ere te herstellen. Uit deze poging is een logo ontstaan waarvan de kleuren nu zijn vastgesteld, waarbij gekozen is de kleur van de huidige das aan te houden in plaats van terug te gaan naar de oorspronkelijk lichtere kleur.