Stam (18-23 jaar)

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin om zelf te bedenken wat je gaat doen? Word dan stamlid en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten.

De stam van Impeesa is in de regio heel erg bekend omdat ze elk jaar de DNL organiseren. De DNL is een scoutingfeest voor scouts uit de hele regio. Elk jaar komen er gemiddeld 200 bezoekers bij Impeesa feesten. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Neem een kijkje op de Facebook of Instagram pagina. De opbrengst van dit feest gebruikt de stam voor hun zomerkamp naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland of Tsjechië.

De stamperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 23 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste leeftijdsgroep hebben stamleden geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland.

  • Elke woensdag
  • Van 20:00-22:00
  • Jongens en meisjes gemengd

Wil jij een keertje komen kijken? Schrijf je in en kom drie keer gratis meedoen!

Geen leiding

De stam heeft geen leiding of begeleiding. Alle stamleden organiseren samen hun opkomsten, weekenden en zomerkamp. Tijdens de opkomsten is geen leiding meer aanwezig. Wanneer de stam er zelf niet meer uitkomt kunnen ze altijd advies vragen aan de stamadviseurs.