Scouts (11-15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij de scouts en beleef uitdagende avonturen! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer knopen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (4.5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Tijdens het zomerkamp en de weekenden slapen de scouts in tenten en koken ze met hun patrouille in hun eigen gemaakte keuken, hoe vet is dat!

Bij scouting Impeesa Zoetermeer kennen we twee scouts speltakken:

Gidsen

  • Elke zaterdag
  • Van 14:30-17:30
  • Meisjes

Verkenners

  • Elke zaterdag
  • Van 14:30-17:30
  • Jongens

Let Op! Op dit moment is er een wachtlijst bij de Verkenners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Ledenadministratie via:
ledenadministratie@impeesa-zoetermeer.nl

Wil jij een keertje komen kijken? Schrijf je in en kom drie keer gratis meedoen!

Scouting wedstrijden

Twee keer per jaar organiseert de regio Delfland twee wedstrijden voor scouts uit de hele regio (Bleiswijk, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer). De eerste wedstrijd, de Trail, is een tocht die s’ avonds gelopen wordt. De winnende patrouille van deze tocht krijgt een mooie wisseltroffee.

De tweede wedstrijd, de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), is een weekend waarbij alle deelnemende patrouilles beoordeeld worden op hun kookkunsten, tochtskills, resultaten bij spellen en samenwerking. De eerste, tweede en derde plaats van de RSW mogen deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende leeftijdsgroep, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.